miércoles, 1 de febrero de 2012

PREVISIÓ DE PLUJA, FRED I NEU PER A DEMÀ:

Demà tindrem un dia molt mogut!!, esta nit ens arribarà poc a poc un front de núvols des de el Nord i que junt amb el vent que girarà a Gregal i la massa de aire freda "Siberiana" que ve darrere farà que tinguem posibilitats de que la pluja, que la veritat siga dita, no s'en espera molta, pero que la que puga caurer siga en forma de neu al Montgó amb tota seguritat, i conforme vaja pasant el dia, la cota de neu anirà desplomantse, arribant a cota 0, o siga, a vora mar.
Que pasa?, que quan la cota 0 estiga sobre nosaltres, els núvols estaràn ja desfentse i segurament ja no ploga, per tant tampoc nevaría.
Pero hi han algunes discrepancies entre alguns models, que allarguen la pluja inclús fins la matinada del divendres, si fora eixe al cas, estem parlant de que nevaría a la mateixa vora de la mar a Xàbia.
Deixe unes imatges de les previsions de la cota de neu durant les hores del dia de demà, aixina com també les de la previsió de pluja, per poder compararles per saber si podría nevar o no. 
Si puntxeu sobre les imatges es faràn més grans.
En estes dos primeres imatges de les 06 h. del matí de demà vegem que ja tenim posibilitats de pluja, i la cota de neu estarà al voltant dels 400 / 600 mts. es a dir que lo que puga plourer dalt del Montgó serà en forma de neu:

En estes dos seguent imatges que son les previstes per a les 18 h. es veu com seguim encara amb alguna posibilitat de pluja i la cota de neu estarà situada al voltant dels 200 mts:
 

En estes dos seguents imatges que son de les 00 h. del divendres, es veu com la pluja ja hauria desaparegut i la cota de neu estaría situada als 0 mts.
Per tant ja no hi han posibilitats de pluja a vora mar en este cas:

A tot aixó hi ha que esperar a vorer al final que pasa, i si la pluja s'allargara un poc més, estariem parlant de neu a Xàbia.
Sols podem que esperar a vorer que pasa!!
Lo pitjor de tot aixó es lo que ve després, que una volta que pasen els núvols les temperatures que ja seràn baixes, encara baixaràn més, i podem estar parlant de temperatures mínimes de -2º dins del casc urbà, i no vuic ni pensar fins on podríen arribar a zones típicament més gelades del terme de Xàbia, pero el -5º segur que es veuen a molts llocs.
Esperem que no faça molt de mal al camp.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario