lunes, 17 de septiembre de 2012

POSIBILITAT DE TRONADES DIMERCRES 19/09/2012

Tenim per devant entre dimercres i dijous un parell de dies un tant inestables, no esperem dies de pluja general, per que no seràn, seràn dos dies en els que sobre tot dimercres tindrem altes posibilitats de que es formen algunes tronades i ens afecten de plé.
En este cas pareix que tenim ingredients suficients per a que es puguen donar eixes tronades, que son inestabilitat, vent de llevant, i mar calenta. Per tant el dimercres sobre tot en qualsevol moment del dia es poden formar eixes tronades i afectarnos, el que pasa es que este tipo de situacions no son de pluges generals i no plourà per tot, per tant es dificil asegurar al lloc on plourà i a on no. Pero ací Xàbia estem en un lloc de moltes posibilitats de que si que pases.
Els seguents 2 mapes son del índex CAPE i LIFTED, que son els dels index de inestabilitat que fan falta per a que es donen les tronades i que en este cas es prou alt.


En este altre mapa lo que es veu son els vents previstos per al dimercres i que com es veu serán de Gregal, aportant la humitat necesaria:
Este altre mapa es de la humitat prevista en altura, no es exageradament alta, pero prou per donar alguna pluja important, pero tampoc podem esperar grans quantitats de pluja.

I en este últim mapa es veu la taqueta de pluja sobre nosaltres, no massa important pero també els mapes de precipitació ens donen algo de pluja.
Bo, pues aixó es lo que pot pasar el dimercres, esperem que ens ploga algo i que al menys ens deixe un bon regonet, que falta fa!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario