lunes, 11 de julio de 2011

PREVISIÓ PER A DIMARTS 12/07/2011

Demà ens espera un dia prou inestable, sobre tot de cara a la vesprada. Tot ve per que ens arribarà una massa d'aire més freda del Nord que xocarà amb la massa més càlida que tenim sobre nosaltres, i junt amb la humitat alta i els vents de Llevant pot donar a que es produixquen tronades, més probablement cap a l'interior, com sol ser més normal en estos casos, pero que no es descarta que puguen arribar fins ací a la costa.
Segons ESTOFEX, demà ens trobem dins del ràdio de la zona més probable per a que puguen creixer les tronades com podem vorer en el seguent mapa:
Com podem vorer estem dins del nivel 2 i amb roig que es ja una probabilitat prou alta.
De totes formes es al interior i més al Nord on més fàcilment puguen caurer pluges més fortes, ací jo pense que es prou díficil que ens arribe algo, apart que tindrem un "tapó" que pot fer que no deixe pasar les pluges, i es tota la pols en suspensió (terra del desert) que tenim en l'atmosfera i que hui ens ha deixat un dia amb molt mala visibilitat i molta calitja.
Bueno estos mapes que venen a continuació son els nivells de inestabilitat CAPE i LIFTED que tenim per a demà, que son molt alts, son molt factibles per a les tronades, pero per arribar a que es produixquen es tenen que reunir els altres factors, i un d'ells pot ser que el "tapó" al que hem refería no el deixe pasar, i es l'aire fred.



Este seguent mapa es el de la previsió de quantitat de pluja, que com es pot vorer per a nosaltres es nula, pero aixó ho tenim que agarrar en "pinses", per que si arriben les tronades la pluja pot arribar a ser forta, pero com deia abans, ací es prou dificil que puga arribar algo, pero no descartable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario