miércoles, 26 de octubre de 2011

PREVISIÓ DANA (GOTA FREDA) PER ALS PRÒXIMS DIES.

Bo, pues vegent l'última eixida del model ECMWF (europeu), que es el més fiable per a estes situacions, en altres tal volta el GFS (americà) sol encertar més, pero en estes en que te molt a vorer la situació estratègica en que ens trobem, i que en situacions de Gregal i Llevant ben marcat, sol donar pluges torrencials que el GFS no veu.
Lo dit, en l'última actualització seguix o inclús millora les anteriors eixides, a partir de demà en que ens pasa un front de ponent que pot arribar a deixarnos algun ruixat pero de molt poca importancia si arriba a ferlo, eixe front porta darrere un embolsament d'aire fred que s'aillarà al Mediterrani just enfront de les nostres costes i ens enviarà vents de Gregal i Llevant amb molta humitat i que a partir sobre tot del divendres de nit ens donaría pluges fortes o molt fortes i en alguns moments torrencials.
Esta es la imatge per al disabte a les 00 h., en ella es pot vorer com tenim tota la pluja ja sobre nosaltres, i ve carregada darrere.
En la seguent imatge per al disabte a les 12 h. encara està prou carregada de pluja:
Eixida per al diumenge a les 00 h., va debilitantse, pero encara la tenim sobre nosaltres, seguiría plovent:
I per últim pose la eixida per al diumenge a les 12 h. en la que seguix estancada la pluja just damun nostre, la borrasca va debilitantse pero encara ens dona bona cosa de pluja.

Bé, de cumplirse estes previsions, podriem parlar de pluges acumulades de més de 200 litres, esperem que es cumplixquen, pero amb moderació i sense arribar a fer destrosses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario