viernes, 9 de noviembre de 2012

FORMACIÓ DE UNA DANA (GOTA FREDA) EL DIUMENGE 11/11/12

En estes 5 imatges que vaig a posar del mapa de previsió es veu perfectament la evolució i formació de una DANA que ens afectarà a partir del diumenge, i que sobre tot a partir del migdia i nit i matinada de dilluns ens pot donar fortes pluges, si arriba a confirmarse esta situació finalment.
En esta primera imatge que correspon a la previsió per al diumenge a les 06 h, podem vorer com ens abaixa una llengua d'arie fred des de el Nord d'Europa i que en eixos moments ens abraça ja a nosaltres, pero que de moment encara no s'ha aillat:

En esta pròxima imatge que correspon al diumenge a les 12 h., la llengua d'aire fred a baixat encara més, pero encara no s'aillat tampoc, pero es veu com ja va estrangulantse:

En esta pròxima imatge de les 18 h. del diumenge, ja s'aillat compleament l'embolsament d'aire fred i s'ha format la DANA:
En este mapa podem distinguir dos coses: la primera son els color que corresponen a la situació en altura, a uns 5500 mts., i per altra banda les línes de color blanc que corresponen a la situació en superficie.
En la primera, en la siutació en altura ací tenim ja la DANA formà i ens donarà una circulació de vents que entraràn allevantats, que es lo que podem vorer en les línees de color blanc, que com es pot vorer en este mapa entren directament de Gregal.

En la seguent imatge corresponent al dilluns a les 00 h. es veu com la DANA seguix en el mateix lloc, apenes s'ha mogut, i tot es per que a l'altra part del mediterrani tenen un Anticicló que no deixa avançar la borrasca cap allà, i per tant es queda en nosaltres algunes hores estancada. Es veu com puja una llengua d'aire càlid (colors rojos-ataronjats) des de el Nord d'Africa fins Italia/Grecia, que es lo que no deixa que la depresió faça el seu moviment lògic de desplazarse cap al Est:

Per últim en esta altra imatge corresponent al dilluns a les 06 h. es veu com encara està quasi al mateix lloc, algo més desplaçà cap al sud pero enviantnos encara llevant i per tant encara amb pluja per a eixes hores:

En la seguent ixida la DANA, ja quasi s'ha desfet i ja anirà parant de plourer a partir del migdia/vesprada del dilluns.

Per tant si de confirmarse estes previsions, que cosa poc habitual estàn sent majoritariament unànimes en tots els models de previsió, (poques voltes hi ha un consens aixina), significaría que en un lo que seríen unes  24 h. aproximadament de duració, pluges fortes, inclús molt fortes o torrencials en alguns punts.
Aixina que a seguir les previsions de les pròximes hores i dies per que es presenta una situació important, i al mateix temps perillosa si no prenem les precaucions que toquen.


No hay comentarios:

Publicar un comentario