lunes, 23 de enero de 2012

PREVISIÓ PLUJA I FRED PER AL CAP DE SETMANA I INICIS DE LA SEGUENT:

Poc a poc van confirmantse els canvis de temps que podem tindrer a partir del divendres, en principi escomençariem el divendres amb el cel molt núvol i amb posibilitat de pluja que aniria a més conforme vaja avançant el dia, per a intensificarse de cara a la nit de divendres a disabte i disabte de matí, en eixos moments en altura tenim una llengua de aire fred que abaixa des de el Nord d'Europa, pero eixe fred no arribara encara a les capes més mitjes i baixes aixina que lo que tindrem serà sols pluja, les posibilitats de nevades estaràn en cotes relativament altes el divendres i disabte.
Esta imatge es la de 5500 mts. de altura per al divendres al migdia, on es veu la llengua de aire més fred que abaixa:

Esta altra es la de 1500 mts de altura on es veu que la isoterma dels 0º a 1500 mts. està encara més al Nord d'Espanya, nosaltres estem al voltant dels 2º a eixa altura:
I esta altra imatge es la de pluja prevista per la nit/matinada de divendres a disabte, en la que podem tindrer pluja prou important:
Este episodi de pluges en principi duraria fins el diumenge, dia en que el temps podría millorar, pero sería quan escomençarien a baixar les temperatures degut a l'aire fred que ens seguix venint del Nord d'Europa, el que faltarà vorer es si coincidiràn en el temps l'aire fred i la pluja, que si fora aixina podrien tindrer nevades importants a cotes relativament baixes, més o menys al voltant dels 500 mts., pero aixó està per anar seguint les actualitzacions.
En esta imatge prevista per al dimarts al migdia a 5500 mts. de altura es veu un  altre embolsament d'aire fred al Sud d'Espanya amb entrada de vent de Llevant:


En la seguent imatge a 1500 mts. de altura es veu com tota la península Ibérica està dins la isoterma dels 0º, inclús nosaltres estem dins de la isoterma -2º a 1500 mts. de altura, aixo significa de que en cas de coincidir amb pluja al Montgó podría nevar.
I si van confirmantse les previsions si que podría ser aixina ja que en esta imatge prevista per al dimarts a les 12 h. vegem com hi ha posibilitat de pluja, que per tant al Montgó podría ser en forma de neu, i al interior de la comarca de la Marina Alta també podría nevar.

Vorem com van les seguents actualitzacions de les previsions, pero pinten be!!
Seguiré informant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario