jueves, 26 de enero de 2012

PREVISIÓ PLUJA PER A DEMÀ I DISABTE

Per a demà seguim amb la posibilitat i ara es veu més clarament de que tindrem pluja, encara que alguns models s'han desinflat prou respecte a lo que donavem dies pasats, cosa que no es res anormal, sol pasar.
Si mirem el model de predicció europeu lo que fa uns dies marcaba moltísima pluja sobre tot per a demà de vesprada/nit i matinada de disabte ara es queda en pluja moderada, puntualment podría ser algo forta.
En les tres imatges seguents previstes per a demà des de les 12 h. fins el disabte de nit, (este model europeu fa previsions cada 12 h.) vegem com ja no tenim la taca de color rosa damunt nostre, si no que es queda amb el color blau oscur, si es cumplixen estes previsions tindriem pluja entre dèbil i moderada. (Si puntxeu sobre les imatges es fan més grans):


Pero estàn també altres models de previsió, i en este cas que vaig a posar es un model mesoescalar que son unes previsions a més curt termini i fetes a nivells més regionals, en este cas abarquen la zona Est i Nordest de Espanya.
I segons estes previsions podem vorer com no son del tot roins, ens donaria un acumulat de pluja considerable de cumplirse estes previsions.
Son 9 imatges de mapes que abarquen cada 3 hores, des de demà divendres a les 12 h. fins el disabte a les 12 h.








Després està la previsió que fa el programa que tinc personalitzat per a Xàbia, que està basada amb el model americà GFS, i en el que estes últimes actualitzacions s'ha desinflat molt, dona pluja pero poqueta cosa, pero amb la diferencia que seguix donant un poquet de pluja per al diumege i dilluns, junt amb fred: http://www.meteoxabia.com/plaintext-parser.php


Vorem pues qui es el que més encerta!!

1 comentario: