martes, 24 de enero de 2012

SEGUIMENT DE LA PREVISIÓ PER AL CAP DE SETMANA

Els models hui han pegat un baixó de cara a la durada de l'episodi de pluja que anem a tindrer el proper cap de setmana, les últimes previsions ens seguixen donant la pluja per al divendres que duraria fins al disabte, dia que a partir de la vesprada escomençaria a millorar.
En esta imatge prevista per al disabte a la matinada podem vorer com tenim damun nostre la part més activa de pluja com sol ser habitual en estes situacions de vent de gregal, en el tema de fred per a divendres i disabte de matí encara no estaría massa destacat, la cota de neu estaría per dalt dels 1000 mts. 
A partir del disabte nit i diumenge la pluja segons les previsions de hui desapareixerien, pero es ahí quan el fred escomençaria a notarse, ve una brusca baixada de les temperatures.
En la seguent imatge previst per al dilluns a les 13 h. del mapa de 1500 mts. de altura es veu com estem amb la isoterma negativa de prop dels -4º, aixó significaría que en superficie les temperatures seríen prou baixes, si al final el cel està ras la matinada serà molt freda, amb temperatures baix cero molt probablement, per lo tant significa que poden haber gelades al camp.
Per tant cal seguir la evolució de les previsions que com podem vorer a cada actualització estan canviant, jo pense que ésta de hui no serà la definitiva, per que tal i com van vegentse les coses i altres models de previsió, podrien tindrer un allargament de la inestabilitat que podría abarcar la pluja fins diumenge o inclús l'inici de la setmana que ve, lo que significaría que junt amb el fred que hauría, la neu estaría asegurada en cotes relativament baixes, podriem dir el Montgó.
Pero tot aixó està encara per anar confirmant, i demà serà un altre dia, i unes altres eixides i segurament no seràn igual que les de hui, aixina que fins demà i vorem!!

                                                                                

No hay comentarios:

Publicar un comentario